Förbättra kundkommunikationen

StreamServe och OpenText Exstream

Vill du effektivisera hanteringen av företagets dokument och samtidigt förbättra kundkommunikationen? Vi hjälper dig! ENIT är en beprövad ledare inom OpenText Exstream, StreamServe och CCM-utveckling, med en sammanlagd erfarenhet på över 200 år. 

Marknadsledande konsulter

ENITs konsulter är inte bara erfarna, certifierade utvecklare inom OpenText utan kan också skapa skräddarsydda omnichannel-lösningar för kundkommunikationen. Allt för att du som kund eller leverantör ska få den bästa upplevelsen, oavsett om kommunikationen sker digitalt eller på papper.

ENIT world leading consulting firm for OpenText StreamServe/Exstream CCM, Technical Partner

Vad är StreamServe & OpenText Exstream?

OpenText Exstream, tidigare kallat StreamServe, är en plattform som automatiserar och effektiviserar dokumentrelaterade affärsprocesser och möjliggör framtidens kommunikation, nämligen Customer Communications Management (CCM). Också kallad omnichannel-personaliserad kommunikation.

Omnichannel-kommunikation för starkare kundrelationer

Ordet ”omni” i omnichannel kommer från latin och betyder ”överallt”. Syftet i omnichannel är att skapa bästa möjliga kund- och användarupplevelse över alla kommunikationskanaler. Detta uppnås genom att samla och analysera data som användarbeteende, intressen, köphistorik och preferenser. Med denna information kan man sedan utforma en strategi för att effektivt kommunicera med kunden.

Varför använda OpenText Exstream?

OpenText Exstream är den marknadsledande CCM-plattformen.
Med Exstream som grund kan du ta kontroll över kundkommunikationen och samtidigt optimera affärsnyttan. Dessutom kan du stärka kundupplevelserna och skapa förutsättningar för att intern och extern kommunikation sker på ett enkelt och automatiserat sätt.

Genom att förbättra kundlojaliteten och skapa engagerande personliga upplevelser, kan du öka kundens livstidsvärde (CLV) och uppnå bättre och mer långvariga resultat.

Omnichannel-kommunikation för starkare kundrelationer

Med moderna dokumentsystem hjälper Exstream dig att uppnå en effektivare hantering av dokument. Med en enda mjukvarulösning för företagets alla dokumentflöden kan du dessutom avsevärt minska både kostnader och miljöpåverkan.

Förbättra kundupplevelsen med personaliserad kommunikation

Genom att använda Exstream kan du förbättra kundupplevelsen med skräddarsydd marknadsföring. Exstream använder nämligen data och innehåll som redan finns inom organisationen för att skapa personaliserade budskap till varje enskild kund, utan någon manuell hantering. På så sätt kan du skapa en unik och personlig kundupplevelse. 

Ta kontroll över kundkommunikationen

Ett utmanande problem för många organisationer och företag är att ha tillräcklig kontroll över dokumenthanteringen, särskilt när det gäller att administrera, justera och styra kundkommunikationen. Ofta krävs det IT-avdelningens ingripande för att göra nödvändiga ändringar. Med Exstream kan företagsanvändare själva ta kontroll över både innehåll och processer. Oavsett om användaren är en innehållsproducent, marknadsförare, front office-arbetare eller teknisk användare, ger Exstream dem som känner till innehållet bäst möjligheten att styra och anpassa dokumenthanteringen efter deras specifika behov.

Skräddarsy kundkommunikationen

Vässa kundupplevelsen med skräddarsydd kundkommunikation. ENIT hjälper dig att installera, underhålla och optimera dina dokument- och systemmiljöer. Vi skräddarsyr varje insats efter dina unika affärsbehov och potential. På så sätt hjälper vi dig att maximera investeringen i OpenText Exstream-plattformen genom att öka lönsamheten och produktiviteten.

års OpenText-erfarenhet
kontor
länder med uppdrag
+
år som ENIT
KUNDCASE

Exempel på skräddarsydda StreamServe & OpenText Exstream-lösningar ENIT har levererat

Vi har hjälpt kunder att utveckla och digitalisera sin kundkommunikation genom att erbjuda konsulttjänster och skräddarsydda lösningar inom OpenText CCM, StreamServe och Exstream. Detta har resulterat i flera framgångsrika case där kunderna har lyckats förbättra sin kundupplevelse.

SSAB, StreamServe/Exstream, Store, archive customer of ENIT
SSAB

SSAB är Nordens största tillverkare av handelsstål och är en global koncern med omfattande dokumenthantering.

Vi fick i uppdrag att göra närmare 30 miljoner dokument sökbara och tillgängliga för drygt 14 000 anställda – allt i ett trevligt och enkelt webbgränssnitt, där varje anställd enkelt kan göra sina egna dokumentsök.

FITESA

När vår kund Fitesas StreamServe-installation skulle gå i pension tog vi på oss helhetsansvaret med hjälp av vår egenutvecklade tjänst för drift och underhåll.

Genom tjänsten, Managed Services, kan vi inte bara hjälpa kunden kontinuerligt med utvecklingsprojekt, utan också tillhandahålla nödvändigt underhåll och felsökning vid eventuella problem – vilket säkerställer en smidig och effektiv verksamhet för kunden.

Fitesa, StreamServe/Exstream, EMS customer of ENIT
BAKGRUND

StreamServe – en framgångssaga med start i Sverige

Programvaruföretaget StreamServe grundades i Sverige 1995 av Per Einarsson och fem vännerDe utvecklade en dokumentväxel som kunde överföra data från en typ av dokument till en annan, efter att ha upptäckt problemet med att anpassa kunddokument inom resursplaneringen för större företag (ERP).

Vid denna tidpunkt, när de främsta kommunikationskanalerna var post- och faxmaskiner, var det en användarmardröm att försöka ändra data i befintliga mallar och anpassa efter kundernas behov eller krav. StreamServes innovativa produkt presenterade en lösning på denna utmaning, vilket bidrog till dess framgång.

StreamServe lyckades också expandera internationellt tack 
vare bland annat nära partnerskap med ERP-leverantörer som Intentia, Baan och SAP. 

En del av OpenText

I dag är StreamServe en del av OpenText efter att ha köpts upp 2010. Som ett resultat har plattformen nu ett nytt namn, Exstream, och har etablerat sig som den marknadsledande CCM-plattformen.

StreamServe som produkt har olika namn beroende hur den används:

Distribution av dokumenten kan ske tex via mail, Kivra, HTML, SMS eller på papper.

Vill du ha hjälp med dina OpenText Exstream-licenser?

Kontakta oss på license@enit.se.

Du hittar manualer för StreamServe / OpenText Exstream via denna länk (inlogg behövs).

Installation, utveckling och underhåll av OpenText Exstream & StreamServe

ENIT är en certifierad samarbetspartner för OpenText och marknadsledande konsulter inom OpenText CCM-lösningar. Utöver våra konsulttjänster tillhandahåller vi även licenser, uppgraderingar och utbildningar inom OpenText Exstream / Streamserve och CCM-hantering.

Vi hjälper dig med att:

KONTAKTA OSS

Redo att se vad vi kan göra för dig?

Tveka inte att kontakta oss så hör vi av oss. Vi vet att en standardlösning inte alltid uppfyller alla krav, därför skräddarsyr vi gärna en lösning för just dina behov och specifika önskemål. 

Maila oss!